CET de Llibres creix amb dues noves publicacions

2020-11-23

El 17 de setembre, Joan Pallisé, va presentar a la sala d’actes el llibre Coleòpters cavernícoles de Catalunya tercer volum de la col·lecció CET de Llibres.

Van assistir a la presentació familiars i amics, Xavi Busom, president del Centre Excursionista de Terrassa; Lluís Domingo Milà, president de la Federació Catalana d’Espeleologia; Antoni Serra Sorribes, professor titular del Departament de Biologia Evolutiva de la UB; Eduard Vives Noguera, entomòleg de prestigi i membre de l’Associació Catalana de Bioespeleologia i en Pau Pérez de Pedro, geòleg, expresident de la Federació Espanyola d’Espeleologia i exdirector del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

L'autor va explicar les seves troballes i el procés d’elaboració del llibre. El llibre va tenir molt bones crítiques entre els entesos i després de la presentació es va obrir un torn de paraula en el que el públic va poder intercanviar opinions sobre l’estat de conservació i preservació dels coleòpters a Catalunya. 

El 19 de novembre, l’Enric Prat va signar exemplars del seu llibre 30 Passejades pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, quart volum de la col·lecció.

Aquest és el quart volum de la col·lecció CET de Llibres. Es tracta d'un recull de 30 itineraris de les 99 sortides fetes al llarg d’aquests darrers 9 anys amb les Passejades pel Parc del Centre Excursionista de Terrassa.

Són 30 excursions per gaudir amb amics i família amb fotografies dels punts més destacats i amb un mapa del recorregut de cada itinerari i petites pinzellades d’història o d’informació complementària d’interès pel caminant.

Les 30 caminades estan distribuïdes al voltant del Parc, triant-les de tal manera que siguin variades i recullin bona part del territori de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Al llarg del llibre es passeja pels voltants de Les Pedritxes, la Torre de l’Àngel, La Barata, L’Alzina del Sal·lari, els Xipresos, el coll d’Estenalles, Mura, Rocafort, el Pont de Vilomara, Rellinars, Vacarisses, Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall. Al llarg dels recorreguts també trobareu, fonts, barraques de vinya, balmes obrades, coves, avencs, ermites i masies.

Els itineraris són tots circulars d’entre 5 i 10 km per camins poc transitats, de poc desnivell i a l’abast de tothom. Les rutes es descriuen amb molt detall i s’indiquen les distàncies i les coordenades UTM dels punts on els camins es bifurquen o on hi ha algun element significatiu que calgui visitar.