FAQ

És OmniaBooks una plataforma de publicació de llibres?

No, OmniaBooks és una editorial i no publica automàticament les obres que rep.

OmniaBooks és una editorial jove, petita i independent, adaptada, creada i orientada a les noves tecnologies. El nostre objectiu és establir una relació sincera amb els autors, atorgant-los un tracte just per l’edició de les seves obres. D’aquesta manera, podem oferir als lectors un producte de qualitat adaptat a les noves tecnologies.

És gratuït publicar amb OmniaBooks? Quins beneficis tindré?

Els costos d’edició i distribució de la majoria d’obres no tenen cap cost per als autors, assumint OmniaBooks tots els costos. Per la resta d’obres, es negociarà el cost de cada cas en particular en funció de les diverses alternatives existents, com ara oferir el llibre en accés obert, o preparar un llançament del llibre en format paper.

En reduir el nombre d’intermediaris, OmniaBooks pot oferir fins a un 60% dels beneficis als autors, negociant-se en funció de les característiques de cada obra.

Quin tipus de llibres publica OmniaBooks?

OmniaBooks està oberta a qualsevol classe d’obra: fotografia, poesia, novel·la, infantil, còmics. En tot moment assessorarem l’autor sobre quines són les millors opcions tecnològiques per publicar l’obra.

Quines són les principals causes de rebuig?

OmniaBooks es reserva el dret de rebutjar una obra sense cap justificació si considera que no segueix la seva línia editorial. Amb independència d’altres causes, seran rebutjades immediatament:

  • Obres amb un nombre excessiu de faltes d’ortografia o gramaticals. En els casos que calgui li podem fer un pressupost de la revisió lingüística de la seva obra
  • Obres incompletes, incoherents o inintel·ligibles
  • Obres difamatòries o que atemptin contra la dignitat de les persones
  • Obres que facin apologia de causes terroristes, criminals, vexatòries o de qualsevol altra índole que pugui considerar-se èticament qüestionable
  • Textos propagandístics en general.

OmniaBooks publica únicament llibres en format digital?

No. El format dependrà de l’obra i de la seva viabilitat. La majoria d’obres es publicaran també en format paper. Es contempla la distribució de llibres impresos a llibreries en la modalitat d'impressió sota demanda.

Ja he publicat la meva obra amb una altra editorial o mitjançant autoedició, puc publicar-la amb OmniaBooks?

Sí, tot i que no és l'opció més recomanable. Però haurem d'estudiar conjuntament els drets de propietat i explotació. 

Un cop enviada la meva obra, quant de temps trigarà a ser publicada?

Dependrà de l’estat i el tipus d’obra, però el nostre objectiu és sempre intentar llançar al mercat l’obra en menys de tres mesos.

Quin preu de venda tindrà la meva obra?

OmniaBooks es reserva tots els drets amb relació als preus de venda i a les plataformes de venda. Així mateix, sempre tenim en compte l’opinió dels autors, amb els que esperem tenir una estreta relació.

On es ven el meu llibre?

Els llibres es venen principalment a través d'Amazon sense que hagi de preocupar-se en fer enviaments. Nosaltres ens encarreguem de tota la gestió, no haurà de fer res. Paral·lelament també podrà adquirir, a preu reduït i tantes vegades com vulgui exemplars per vendre/regalar en el seu entorn, a les diferents presentacions... El seu llibre, si ho vol, també estarà disponible a totes les llibreries de l'estat espanyol, Mèxic, Equador, Estats Units, Argentina i Xile.

Com rebré la informació sobre les vendes del meu llibre?

Dos cops a l’any, OmniaBooks li enviarà un informe sobre les vendes del seu llibre. Al juliol la informació sobre les vendes entre desembre i juny del mateix any, i al desembre informem de les vendes del període juliol-novembre.

Per què no he rebut els diners corresponents a les vendes del meu llibre?

OmniaBooks no fa efectiu els pagaments fins que l’autor no acumula un benefici igual o superior a 50 €. Això no significa que hagi perdut aquests diners, simplement queden retinguts a l’espera de la pròxima actualització de saldo. Si en la següent actualització, el seu saldo supera els 50 € rebrà tots els diners.

OmniaBooks farà promoció de la meva obra?

Sí, OmniaBooks realitzarà promoció de la seva obra principalment mitjançant xarxes socials i si ho creu convenient invertirà en campanyes publicitàries a la xarxa. Així mateix, demanarà la col·laboració dels autors per a la promoció.

Haig de registrar la meva obra a la Propietat Intel·lectual?

D'entrada cal comentar que no és un registre obligatori però sí recomanable. Registrar la teva obra prèviament et servirà per protegir els teus drets d'autor i et donarà tranquil·litat en el moment que la comparteixis, per exemple, enviant-la a diverses editorials per la seva valoració. 

Qui ha de registrar l'obra a la Propietat Intel·lectual?

Aquest tràmit l'ha de fer l'autor. Es pot fer presencial; a les oficines dels Registres territorials, online; amb certificat digital o Cl@ve PIN o mitjançant el seu web. El cost del registre va entre els 5 i els 15 euros. Un cop registrada d'obra obtens un certificat de Registre, guarda'l.