Acte de presentació de Mi Soledad y Tú a l’Ateneu Barcelonès

2017-06-07

El dijous, 1 de juny, va tenir lloc la presentació del llibre “Mi soledad y Tú” de Montse Margarit. Albert Tugues, representant de l’ACEC, va presidir l’acte.

“Mi soledad y Tú” consta de 31 relats que tracten sobre la solitud, tant la voluntària com la involuntària.

L’escriptora Julia Villares, després de presentar l’autora, va incidir en l’estil propi al que aquesta ja ens té acostumats: frase curta, directa a l’essència; inicis que atrapen; trames que compleixen amb les expectatives; finals rodons i, habitualment, sorprenents.

L’autora va subratllar que ella intenta mostrar, a través d’uns personatges – precisos i concrets – vivències/experiències de la vida real, del món actual. Va remarcar també que en els seus relats no hi ha mai un judici. Els personatges viuen – com volen o com poden – una experiència, una situació, un problema… i així s’explica. En tot cas, serà el lector qui els jutjarà.

Es van llegir alguns fragments dels relats: “Esperándote”, “Mi pueblo y su gente”, “Campos refugio”, així com els relats breus: “Besos” i “Mi libro”.

Al final, el públic va participar en un debat obert sobre la solitud i les formes de viure-la.

Es va clausular l’acte amb la lectura, per part de l’autora, d’un breu fragment de “Platero y yo” de Juan Ramón Jiménez.

Me das la compañía y no me quitas la soledad y al revés, me consientes la soledad y no me dejas sin compañía