Èxit en la presentació del llibre Ignasi

2014-04-26

El passat divendres dia 22 d’abril a Cal Figarot (Vilafranca del Penedès) l’autor del llibre Ignasi va presentar-lo enmig d’una gran expectativa. El van acompanyar amics i familiars tan de l’autor com del desaparegut protagonista, l’Ignasi.

L’acte va ser inaugurat per Joan Badell, president dels Castellers de Vilafranca. A continuació, Jordi Llavina, expert literari va fer una crítica del contingut de l’obra. Després l’autor ens va explicar el procés de creació dels poemes i tots els sentiments que l’han envoltat mentre feia aquest llibre. L’acte el va clausurar el Toni Bach.

El contingut d’aquest llibre és quelcom que cap pare ni ningú hagués volgut escriure mai, a la seva vida.

És l’expressió dolorosa d’un trencament il·lògic i contra natura, com és el palpar l’absència d’un fill per causes que trenquen, allò que podríem dir, el ritme natural de la cadència humana.

Els títols: Ignasi, Elegia, Ara que l’ametller s’ha adormit, Quatre Pensaments elegíacs a Toc de Gralla més (Dos poemes furtius), i A l’altra riba, són el floriment dolorós d’aquell sentiment que res el pot substituir i que expressen, cadascun en el seu moment d’escriure’ls, aquell fort enyorament davant d’una important i irreparable mancança.