Història de Terrassa, un conte d'història de Cèsar Sànchez i Jordi Minguell

2024-04-11

Cèsar Sànchez (guió i text) i Jordi Minguell (il·lustracions) publiquen conjuntament el seu primer llibre/conte sobre la història de la ciutat de Terrassa, Història de Terrassa

 

Aquest llibre és un “resum” per a infants i adults amb què amb molt dibuix i en només 56 pàgines a tot color s'explica la història de la nostra ciutat, des de les primeres quatre cases al voltant de Vallparadís, passant per l’època romana, l’arribada dels grecs, dels bizantins i dels àrabs, parla del Castell-Cartoixa de Vallparadís, de la construcció del pont de Sant Pere, de la pesta, de la inquisició amb la caça de bruixes, de la guerra de Successió, dels Borbons, de l’arribada del tren de vapor, de la Guerra Civil Espanyola, de l’exili, de la riuada del 1962 i fins a l'actualitat esmentant tot el folklore actual, castells, jazz, fira modernista, dracs i gegants... I de personatges com Alfons Sala, Lluís Muncunill, Manuel Royes. 

La presentació es va dur a terme el divendres 5 d'abril a la BCT de Terrassa. Va comptar amb la presència de la regidora de cultura Rosa Boladeras. Els assistents van descobrir diversos els secrets que amaguen les il·lustracions i van poder comprovar el rigor històric tant del text com dels detalls dels dibuixos, com els vestits, edificis o fins i tot el paisatge.