El Carrer del Tresor

2024-03-06

Josep Juanico publica la seva primera novel·la: El Carrer del Tresor

Aquest llibre és un relat que passeja pel segle XX a través del París dels bojos anys vint, la Costa Brava de la tramuntana i el Vallès de les revoltes obreres.

A través de Pere Rocabert que emprèn un viatge de feina a París l'abril de 1926, ben aviat, una successió de casualitats l'introduirà en la bohèmia de Montparnasse i la foscor de Marais. Coneixerà de prop tant el cercle dels artistes més afamats com el món dels delinqüents més fins i metòdics. Entre uns i altres, li pararan una trampa perillosa.

Cinquanta anys després, el seu net Bernat reconstruirà els fets ocorreguts durant l'estada a París a través d'uns quaderns que desvelaran un secret guardat a pany i forrellat. Com si fossin les peces d'un trencaclosques, descobrirà l'interior més profund de l'avi Pere a través de personatges que aniran trenant la història. 

L'acte de presentació tingué lloc el dimarts 5 de març a la Biblioteca Central de Terrassa. La sala d'actes va quedar petita per acollir tots els assistents que van haver de fer cua per esperar el seu torn de signatura de llibre per part de l'autor.