Col·lecció Premi de teatre Àngels Poch d'Òmnium Cultural

2022-11-16

El Premi de Teatre Àngels Poch es va crear el 2021 davant la mancança d’un premi literari de teatre estable a Terrassa, un dels motors teatrals del país. D’aquesta manera es ret homenatge, així mateix, a una de les grans actrius de la ciutat, malauradament desapareguda l’any 2015.

El guanyador de la primera convocatòria va ser per l'obra El retorn de Manuel Brugarolas (2021) i el guanyador de la segona edició del premi va ser per Samurai de Ferran Joanmiquel (2022).

 

El retorn l'horror de la guerra de Bòsnia-Herzegovina en clau humana, a través dels sentiments d'uns personatges traumatitzats per la guerra.

Si la immensa majoria dels habitants d'aquest món fóssim capaços de desobeir les crides a la mort dels nostres dirigents, si algun dia entenguéssim que cal substituir l'odi pel respecte als nostres consemblants, a la seva vida, als seus costums, a la seva llengua, a l'amor, en definitiva, potser, només potser, es podria albirar un món en pau, diferent…

En Jorge és un professor de secundària que arrossega un passat fosc i dolorós. Arriba a un nou centre per fer una subsitució. Ha de donar classes d'Educació Visual i Plàstica a un grup de tercer que no genera unes expectatives gaire positives. Només de començar, en Jorge deixa clar que té una manera poc convencional de donar les seves classes, cosa que li comporta una sèries de diferències amb l'equip directiu del centre. L'ambient de l'institus està carregat. En Jorge detecta les escletxes i les aprofita per fer que els seus companys i companyes es qüestionin sobre la seva pròpia feina. No ho pot evitar, l'ombra del seu dolor personal esquitxa tot el que té al seu voltant i comença a projectar-se perillosament sobre un dels seus alumnes. Enmig de tot plegat, l'institut esclata: passa allò que era inimaginable.