La Secció d’Hoquei del Terrassa Futbol Club i del Club Deportiu Terrassa. Una història de llegenda

2022-05-27

Joan Francesc Fondevila i Gascón, autor també del llibre El Centenari del Terrassa FC (1906-2006) s’endinsa ara en el món de l’hoquei amb aquest llibre La Secció d’Hoquei del Terrassa Futbol Club i del Club Deportiu Terrassa. Una història de llegenda.

 

La història del Terrassa Futbol Club s’ha anat escrivint des de 1906, quan l’entitat va néixer amb una vocació eminentment poliesportiva. Per acompanyar el futbol, ben aviat va aparèixer la Secció d’Hoquei, que ha generat una gran quantitat d’episodis bonics i inoblidables, coronats per 115 títols (en hoquei herba i sala masculí i femení) fins als anys 60, quan el CD Terrassa Hockey va començar a caminar en solitari. Alguns jugadors del primer equip de futbol van destacar també en hoquei, que al llarg de molts anys es va conrear al mateix camp que el futbol. Per tant, no és possible entendre la història del Terrassa FC sense conèixer-ne les seccions, que hi han aportat una solidesa i una pluridisciplinarietat enormes: hoquei herba i hoquei sala, atletisme, ciclisme, handbol, gimnàstica, tennis taula, escacs, tir al plat, aeromodelisme, dards, boxa, futbol sala o futbol platja. Aquest conjunt de modalitats esportives ha configurat un club ben arrelat a la ciutat. Terrassa és la meca de l’hoquei, i la Secció d’Hoquei del Terrassa Futbol Club i del Club Deportiu Terrassa n’ha escrit una història romàntica i de llegenda.

El llibre, de més de 300 pàgines, repassa l’hemeroteca per trobar notícies sobre l’hoquei des dels seus orígens fins a finals de la dècada dels 60, en què aquesta secció va passar a titularitat del Club Deportiu Terrassa.

El llibre inclou més de 100 fotografies històriques així com la relació de les classificacions en el Campionat de Catalunya i d’Espanya. Relaciona també els títols obtinguts de les seccions d’hoquei herba i hoquei sala (tant femení com masculí), els trofeus guanyats també en aquestes dues disciplines així com tots els resultats de tots els partits disputats.